Uite ca a trecut si ziua marelui REFERENDUM . Prezenta la vot inregistrata a fost de 45,92 % . 

  Dupa cum ma asteptam Base’ n-a fost invins . Era si normal . Sa fie invins de 2 marionete? Ponta si Antonescu ? 

  Vine Base’ el inapoi si le taie orice ” beneficiu ” . 

   Nu zic ca sunt cu Basescu dar in niciun caz nu sunt cu Ponta ori Crin . Ok , admit , s-au taiat pensii , salarii . Si tot ale saracilor . Asa e , si salariile bastanilor erau neatinse. Dar suntem popor de cobai , asa ca sa nu ne miram . 

   Antena 3 , cel putin , era pe fata contra lui Basescu  . Orice stire era legata de el si cat rau a facut el . Nu stiau altceva . Chiar declarasera in seara asta ca Basescu a fost demis . Fratilor , voi aveti alte rezultate decat restul?

  Si faza cu vila aia Dante , parca.. Ca Basescu si-o construieste pe bani publici . Aveau un titlu gen ” Basescu traieste in lux , oamenii in saracie ” . Hai lasati-o.. Adica, Basescu e singurul roman care are o vila si fix aia din bani publici . Da Nastase? Da Iliescu ? Da Constantinescu ? Au uitat ba ? 

  Ponta e premier de ceva vreme si nu a facut nimic . Au avut un singur gand : Sa-l elimine cat mai repede pe Basescu. L-au facut presedinte scorpion , in tot felul . Il admir pe Basescu ca a infruntat toate acestea cu demnitate , mai ales din pricina presei . 

  USL-ul cel putin , in orasul meu sunt de 20 de ani la putere. Da, moldoveni . Suntem prea saraci , amarati ca sa iesim , sa facem o schimbare. Nu fac nimic  . Doar mananca bani cu carul . Nu era o saptamana decat fusese ales primar si poc , a si scumpit apa. 

   In zilele de campanie ale referendumului , ma aflam in vizita la bunica mea . Pe strada au trecut persoane din cadrul USL-ul sa faca campanie. Cateva doamne , au fost amabile si au spus ” Votati cum credeti , ori DA ori NU ” . Altii spuneau vrute si nevrute .. doar sa te convinga. 

   Tatal meu cum e impotriva comunistilor , l-a intrebat pe nea’ Cristea ” De ce , atat de repede , s-a scumpit apa, si ca totusi daca-s de 20 de ani la putere , n-au facut nimic ? De ce la Husi si la Barlad nu s-a scumpit ? ” La care raspunsul creaturei , ca nu pot sa-i zic altfel a fost ” Taci uai ca si asa-ti da pe degeaba totul ” . POFTIM? Asa ceva e .. S-a enervat tata si a iesit o intreaga polemica cu un alt membru USL caci nea’ Cristea daduse bir cu fugitii . 

  In cele din urma , sper sa fie mai bine in tara asta , dar cu persoane comuniste in niciun caz . Ar mai fi de zis dar e tarziu si nu am chef .